Robotiikka

Robottien rakentaminen, ohjelmointi ja ymmärrys robotiikan mahdollisuuksista ja haasteista ovat taitoja ja osaamista, joita tarvitaan yhä useammilla aloilla. Robotiikkaopinnot mahdollistavat myös osallistumisen erilaisiin robotiikkakilpailuihin. Joillakin opintojaksoilla töitä voidaan tehdä tilaustyönä yrityksille.

Robotiikan opiskelua tukee erityisesti matematiikan opiskelu. Yhdessä oppiminen on keskeistä robotiikan opiskelussa.

 

 

Lukion robotiikkajoukkue Team 4 Robotics osallistui helmikuussa 2019 Vex Robotiikan SM-kilpailuihin. Joukkueessa kilpailivat kuvassa vasemmalta lukien Jeremiah Allred, Teemu Karjalainen ja Eemil Lähteenmäki. Kaikki joukkueen jäsenet ovat harrastaneet ja opiskelleet robotiikkaa jo useamman vuoden ajan. Kuva: Reetta Viitanen

Ohjelmointiharjoituksia ROB1-opintojaksolla. Robotiikan perusopinnoissa harjoitellaan graafista ohjelmointia. Minkälaisella ohjelmakoodilla robotti osaa mennä taskuparkkiin? Mitä tietoa robotti tarvitsee ulkomaailmasta?

VEX EDR -robotti. Robotiikan syventävissä opinnoissa valmistauduttiin robotiikan SM-kisoihin ja Tower takeover -haasteeseen. Robotin on tarkoitus kerätä ja pinota kuutioita.

Vierailu Riihimäen HAMKissa. Robotiikan opiskelijat vierailivat arviointiviikolla Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikössä. Opiskelijoille esiteltiin robotiikan opetusta HAMKissa, erilaisia uramahdollisuuksia tekniikan parissa sekä oppilaitosta. Kuvassa on robotiikan opetuksessa käytettävä vanha kourarobotti. Kuvat: Akseli Siekkinen

Robotiikan opintojaksojen nimet lukuvuonna 2020-2021

ROB1-2 Johdatus robotiikkaan

ROB3 Älykkään robotiikan perusteet

ROB4-5 Syventävä robotiikka

ROB6-8 Soveltavaa robotiikkaa

ROB9 Esineiden internet (IoT)

ROB10 Tekoälyn perusteet

ROB11 Robotiikka ja nykytaide

ROB12 Virtuaaliympäristöjen suunnittelu ja tilallinen mallinnus

ROB13 Robotiikan filosofiaa

Valikko