Liikunta

LI1 (P) Energiaa liikunnasta 1. vsk

Kurssin keskeisiä sisältöjä ovat liikunnallisten perustaitojen soveltaminen ja fyysisten ominaisuuksien harjoittaminen eri liikuntatehtävissä, -muodoissa ja –lajeissa opiskeluympäristön mahdollisuuksia monipuolisesti käyttäen. Numeroarviointi.

LI2 (P) Aktiivinen elämäntapa 2. vsk

Kurssin keskeisiä sisältöjä ovat fyysisten ominaisuuksien arviointi, hengitys –ja verenkiertoelimistöä kuormittava liikunta, lihakuntoharjoittelu ja kehonhuolto. Opiskelijat saavat ohjausta ja palautetta liikunnallisen elämäntavan ja fyysisesti aktiivisen arjen toteuttamiseen.Numeroarviointi.

LI 3 (VS) Terveyttä liikkuen 2.-3. vsk

Kurssilla syvennetään erityisesti fyysiseen toimintakykyyn liittyviä taitoja ja tietoja. Kurssi tavoiteena on oman säännöllisen liikunnan edistäminen sekä fyysisten ominaisuuksien seuraaminen ja kehittäminen. Henkilökohtaisen liikuntaohjelman suunnittelu ja toteuttaminen. Vaihtoehtoina yhteinen tai oma laji. Numeroarviointi.

LI4 TYTÖT (VS) Yhdessä liikkuen 2. vsk

Tutustuminen monipuoliseen fi tness-pohjaiseen ryhmäliikuntaa (mm.spinning, HIIT, crosstraining, jooga) Numeroarviointi. LP4 POJAT (VS) Yhdessä liikkuen 2. vsk Monipuolinen tutustuminen pallopelien ihmeelliseen maailmaan. Pelaamisen ja joukkuehengen kehittäminen. Numeroarviointi.

LI 5 TYTÖT (VS) Hyvinvointia liikkuen 1.-2. vsk

Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijan jaksamista ja lisätä opiskeluvireyttä rentouttavien ja elämyksellisten liikuntakokemusten kautta. Lajeina mm. hankijalkapallo, itsepuolustus, uppopallo, laskettelu, kiipeily, ilma-akrobatia, ratsastus, jousiammunta ja tankotanssi sekä eri palloilulajeja. Kurssi saattaa aiheuttaa opiskelijoille kustannuksia valittavista lajeista riippuen. Numeroarviointi.

LI 5 POJAT (VS) Hyvinvointia liikkuen 1.-2. vsk

Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijan jaksamista ja lisätä opiskeluvireyttä rentouttavien ja elämyksellisten liikuntakokemusten kautta. Lajeina mm. hankijalkapallo, itsepuolustus, uppopallo, laskettelu, kiipeily, ilma-akrobatia, ratsastus, jousiammunta ja tankotanssi sekä eri palloilulajeja. Kurssi saattaa aiheuttaa opiskelijoille kustannuksia valittavista lajeista riippuen. Numeroarviointi

LI 6 (KS) Vanhat tanssit 2. vsk

Tutustutaan vanhoihin salonkitansseihin, opitaan sosiaalisia taitoja ja hyviä käytöstapoja. Vanhojen juhlatanssiaiset. Suoritusmerkintä.

LI 7 (KS) Luontoliikuntakurssi 2.vsk

Elämyksellinen kurssi, jossa keskitytään ryhmässä toimimiseen, luonnossa liikkumiseen, seikkailuun, suunnistukseen ja erätaitoihin. Ohjelmassa voi olla esim. maastopyöräilyä, melontaa, kiipeilyä, partiotaitoja, vaellusta tai suunnistusta. Kurssimaksu vaihtelee yhdessä sovittavan sisällön mukaan välillä 15€ – 50€. Suoritusmerkintä.

LI 8 (KS) Fyysisen toimintakyvyn kehittäminen teknologian avustuksella 2.-3. vsk

Kestävyysliikunnan ja lihaskuntoharjoittelun eri muodot esim. fi tness-liikunta, crosstraining, kuntosali, spinning, juoksu, uinti. Kurssilla käytetään hyväksi liikuntateknologian sovelluksia: mittaus, raportointi, kehittymisen seuranta ja arviointi. Suoritusmerkintä.

LI 9 (KS) Huippu-urheilukurssi 1 1.-2. vsk

Tavoitteena on tukea kilpaurheilijoiden harjoittelun ja menestyksellisen lukio-opiskelun yhdistämistä. Kurssin sisältöinä ovat nopeusharjoittelu, voimaharjoittelu, kestävyysharjoittelu sekä liikkuvuusharjoittelu. Lisäksi ohjelman sisällytetään pelillisiä harjoituksia osallistujien lajitaustoista riippuen. Suoritusmerkintä. Lv 2019-2020.

LI 10 (KS) Huippu-urheilukurssi 2 1.-2. vsk

Tavoitteena on tukea kilpaurheilijoiden harjoittelun ja menestyksellisen lukio-opiskelun yhdistämistä. Kurssin sisältönä on pyrkiä kehittämään fyysisiä ominaisuuksia urheilijan oman lajin vaatimassa suunnassa. Pyritään kehittämään urheilijan näkemystä pelin eri tilanteiden vaatimista rooleista ja toimintamalleista. Suoritusmerkintä.

LI 11 (KS) Mailapelikurssi 1.-3. vsk

Salibandy, sulkapallo, lacrosse, tennis, squash, pingis, golf ja jääpelit. Kurssin aikana järjestetään mailapeliturnaus siitä kiinnostuneille. Kurssi toteutetaan pääasiallisesti Peltosaaren tennishallilla. Kurssi on maksuton. Suoritusmerkintä.

LI 12 (KS) Urheiluopistokurssi 2.-3. vsk

Urheiluopistolla toteutettava viikonloppukurssi (pe-su), jonka aikana tutustutaan monipuolisesti eri liikuntamuotoihin. Kurssi toteutetaan syyslukukauden aikana, ja siihen sisältyy täysihoito (ruokailut, yöpyminen, liikuntapaikkojen käyttö ja kuljetukset). Kurssimaksu noin 150€. Ei itsenäistä suoritusta. Suoritusmerkintä.

Valikko