Abit

Viimeisen opiskeluvuoden opiskelijat ovat abiturientteja eli abeja. Abivuoteen kuuluu kaikenlaista hauskaa toimintaa, tenttien ja yo-kirjoitusten vastapainona.

Abitoimikunta

Abeista muodostettu ryhmä vastaa penkkaripäivän ohjelmasta, esimerkiksi abigaalan toteutuksesta. Toimikunta huolehtii päivän aikana muun muassa vierailuista muihin kouluihin, tapahtumapaikkojen siivouksesta, rekkojen lakanoiden maalauksesta ja ykkösten tuntien pitämisestä. Abitoimikuntaan voi liittyä kuka tahansa kolmannen vuoden opiskelija, ja yleensä toimikunnan jäseninä on abeja jokaisesta opintoryhmästä.

Penkkarit

Abien juhlaviikko huipentuu penkkareihin eli penkinpainajaisiin. Silloin abit pukeutuvat naamiaisasuihin mm. ajelevat ympäri kaupunkia itse maalaamilla lakanoilla koristelluilla kuorma-autoilla ja heittelevät karkkia.

Ylioppilaat

Penkkarien jälkeen alkaa abeilla ”lukuloma” ja keskittyminen kevään ylioppilaskirjoituksiin. Kevään ylioppilasjuhlassa lakitetaan uudet ylioppilaat. Perinteisen tavan mukaan uudet ylioppilaat vievät ruusut myös sankarihaudalle.

Valikko